Europees geld voor expansie EclecticIQ

Dit artikel delen:

EclecticIQ, de dienstverlener in cybersecurity, kan zijn groei versnellen. De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een financiering van vijftien miljoen euro verstrekt. Dit geld komt bovenop de bijna drie miljoen euro die het Dutch Security TechFund, onderdeel van TIIN Capital, in de Amsterdamse scale-up steekt.

Begin december 2020 haalde EclecticIQ al twintig miljoen euro op bij cybersecurity-investeerder Ace Management. In totaal hengelde het snelgroeiende bedrijf de afgelopen vijf jaar 67 miljoen euro binnen. Een stoet van investeerders, waaronder KPN Ventures, Invest-NL en Keen Venture Partners, gelooft in de technologie die EclecticIQ ontwikkelt. 

De Amsterdammers hebben een platform ontwikkeld waarmee overheden en grote ondernemingen actuele dreigingen in kaart brengen en aanvallen eerder detecteren. Ook worden aanverwante diensten geleverd. Met de nieuwe financiering is het platform verder te verbeteren. Volgens Joep Gommers, ceo van EclecticIQ, kunnen organisaties daardoor de snel veranderende dreigingen voorblijven en potentiële aanvallers te slim af zijn. 

Hoofdpijler

De lening van de EIB is bedoeld voor de financiering van onderzoek en ontwikkeling, en wordt gesteund door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), hoofdpijler van het Investeringsplan voor Europa. Volgens de Eurocommisaris voor de Economie, de Italiaan Paolo Gentiloni, kan EclecticIQ met het geld klanten helpen digitale risico’s op effectieve wijze in de kiem te smoren. EIB vice president, de Belg Kris Peeters, zegt dat EclecticIQ een geavanceerd platform voor cybersecurity ontwikkelt dat erop gericht is data te beveiligen en onze maatschappij draaiende te houden. Het bedrijf is in 2014 opgericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-01T09:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.