Fortinet leidt miljoen security-professionals op

Dit artikel delen:
Cybersecurity-educatie

Fortinet wil de komende vijf jaar een miljoen belangstellenden gratis van een beveiligingstraining voorzien. Het programma maakt deel uit van de inspanningen van de Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De regering-Biden heeft organisaties in de publieke en private sector opgeroepen beveiligingsrisico’s te helpen reduceren door de ontwikkeling van meer beveiligingstalent. Fortinet komt nu met de toezegging om de komende vijf jaar een miljoen Amerikanen te trainen. 

Het bedrijf heeft al sinds enkele jaren trainingsprogramma’s en maakte aan het begin van de pandemie in 2020 verschillende zelfstudietrainingen gratis en publiekelijk toegankelijk. Verder heeft Fortinet in het kader van zijn Network Security Experts Certification Program alleen al sinds het begin van de coronacrisis ruim 680.000 certificaten uitgegeven en ruim een miljoen uur aan training verzorgd.

Dat soort programma’s zijn ook nodig, aldus Fortinet. Volgens een rapport van (ISC)2 zijn er ruim drie miljoen security-professionals nodig om het wereldwijde tekort aan beveiligingsvaardigheden te dichten. Dit tekort wordt verergerd door de komst van geavanceerdere bedreigingen. Zo bleek uit een recent onderzoek van FortiGuard Labs, de onderzoekstak van Fortinet, dat het aantal ransomware-aanvallen is vertienvoudigd. Organisaties hebben grote moeite om het beveiligingstalent aan te trekken dat nodig is om zich dit soort cyberbedreigingen te wapenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-14T13:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.