Systemen Titelive functioneren weer normaal

Dit artikel delen:

De it-systemen van het Franse bedrijf Titelive functioneren weer na de ransomware-aanval van vorige week. Dat bevestigt chief operating officer François Souflet aan Computable. Volgens Souflet heeft het bedrijf geen losgeld betaald aan de digitale krakers.

Titelive biedt een saas-systeem aan voor de kassa, boekhouding en facturatie van boekenwinkels. Vooral kleinere, onafhankelijke boekenwinkels maken er gebruik van. Vorige week gingen de systemen plots op zwart door een ransomware-aanval.

'Die aanval is nu voorbij en alle systemen werken weer', zegt chief operating officer François Soufflet. 'Over welke soort aanval het precies ging, communiceren we niet, maar ik kan u wel zeggen dat we geen losgeld hebben betaald.'

Proces-verbaal

Er is over de zaak een proces-verbaal opgesteld en het dossier is nu in handen van de politie. Of er al verdachten of hoe ver het onderzoek staat, kan de coo niet zeggen. Ook de economische schade van de aanval is nog niet becijferd, maar zou al bij al meevallen. 'We zijn dat nu aan het bekijken, maar het grote geluk was dat de verkopen op zich nog gewoon konden doorgaan', zegt Pollet. 'Het stockbeheer heeft inderdaad een achterstand van enkele dagen opgelopen, wat extra werk heeft meegebracht. Maar onze klanten hebben niet zonder inkomsten gezeten.'

Door de ransomware-aanval op Titelive konden vorige week honderden boekhandels in de hele Benelux niet aan hun voorraad-, kassa- en facturatieprogramma’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-06T14:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.