BT lanceert nieuw ‘voorspellend’ security-platform

Dit artikel delen:

Telecomoperator BT lanceert een nieuw beveiligingsplatform: Eagle-i. Dit combineert de netwerkexpertise van BT met ai-technologie om aanvallen te voorspellen, te detecteren en te neutraliseren voor ze de gelegenheid krijgen om schade te veroorzaken, zo claimt het bedrijf.

Eagle-i drijft op artificiële intelligentie (ai), machine learning en self learning en leert uit de informatie die elke interventie meebrengt. Op die manier kan het zijn kennis constant verbeteren en verfijnt het systematisch de bescherming van de gebruikers in een multicloudomgeving. Door de ai kunnen mogelijke problemen dus automatisch gedetecteerd en sneller onderschept worden.  

Eagle-i kan daarnaast ook integreren met bestaande technologieën uit het hele beveiligingsecosysteem van de gebruiker. Dat laat hen toe om hun capaciteiten te optimaliseren en zwaktes in hun verdediging te detecteren zonder bestaande investeringen te moeten vervangen.  

Nieuw onderzoek van BT laat ruim 50 procent meer malwareverkeer zien dan een half jaar geleden. Wereldwijd kampen organisaties ook met een tekort aan bekwame beveiligingsprofessionals, waardoor ze het lastiger krijgen zich tegen cyberbedreigingen te verdedigen. Ai kan helpen om die situatie te verhelpen, zegt BT. ‘Vele organisaties zien de cyberdreiging tot onbeheersbare niveaus toenemen’, aldus Kevin Brown, directeur van BT Security. ‘Deze situatie roept om een nieuwe, proactieve aanpak. Eagle-i bouwt voort op de recentste doorbraken in ai en automatisering om continu te waken, te leren en te mee te veranderen, zodat onze klanten de cybercriminelen een stap voor kunnen blijven.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-18T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.