NHTCC en NVB slaan handen ineen tegen high tech crime

Dit artikel delen:

Het National High Tech Center (NHTCC) en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben een intentieverklaring getekend om high tech crime tegen financiële instellingen het hoofd te bieden.

De NHTCC en de NVB willen door procedures en maatregelen het mogelijk maken om bestaande en nieuwe verschijningvormen van high tech crime tegen te gaan. ABN Amro, Bank Nederlandse Gemeenten, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Interpay, Postbank, Rabobank en de SNS Bank hebben expliciet ingestemd om te participeren in deze intentieverklaring.

De ondersteuning bestaat uit het uitwisselen van informatie tussen de banken en NHTCC. Om dit mogelijk te maken richten het NHTCC en de NVB een loketfunctie in. Ook gaan de partijen onderzoeken welke aanvullende acties mogelijk zijn in de bestrijding van bankgerelateerde high tech crime.

High tech crime omvat misdaden met of tegen ict. Het NHTCC is een projectorganisatie die is opgericht door de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Justitie samen met het Korps Landelijke Politiediensten. Het doel van de organisatie is het in kaart brengen van high tech crime en daar maatregelen tegen nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-18T11:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.