Werknemer leert weinig van veiligheidsincidenten

Dit artikel delen:

Een kwart van de Nederlandse werknemers zegt slachtoffer te zijn geworden van oplichting of phishing. 13 procent heeft een risico genomen dat hun organisatie geld heeft gekost. Desondanks blijft een opmerkelijk hoog percentage beveiligingsrisico’s nemen.

Dit blijkt uit een Europees onderzoek van Iron Mountain. 38 procent gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere platforms; een stuk boven het Europees gemiddelde. 33 procent vergeet zijn laptop te vergrendelen als hij zijn bureau verlaat. Ook hier onderscheidt de Nederlander zich negatief. 15 procent bewaart zijn wachtwoord op een briefje op zijn bureau.

De risico's worden nog vergroot door hybride werken. Een derde van de Nederlandse werknemers geeft toe thuis minder veiligheidsbewust te zijn dan op kantoor.

Vraagtekens kunnen worden gezet achter het effect van bewustmakingscampagnes en risicotrainingen. 70 procent acht risicomanagement van vitaal belang voor de bescherming van gevoelige informatie. Toch vindt 61 procent het nog steeds de moeite waard om risico's te nemen op het werk. Nederland is hierbij een flinke uitschieter ten opzichte van andere Europese landen waar het gemiddelde op 47 procent ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-16T10:42:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.