Gates financiert Brits-Nederlandse 'hackers'-startup

Dit artikel delen:

De vier oprichters van Hadrian, met vlnr Olivier Beg, Tijl van Vliet, Maurice Clin en Rogier Fischer.

De Brits-Nederlandse cybersecurity-startup Hadrian maakt een vliegende start. Met steun van Microsoft-oprichter Bill Gates en Amazon-miljardair Jeff Bezos wordt een beveiligingsbedrijf uit de grond gestampt dat vanuit het perspectief van hackers naar security kijkt.

Durfkapitaal-verstrekker Village Global, waarin Bezos en Gates een deel van hun ‘spaarcenten’ hebben zitten, komt met 2,5 miljoen euro ‘startkapitaal’ over de brug. En dat terwijl Hadrian pas sinds juli van dit jaar bestaat. 

Vanuit Londen en Amsterdam wordt naar eigen zeggen ‘s werelds eerste autonome offensieve beveiligingsoplossing gebouwd. Dit platform doorbreekt preventief de it-systemen van ondernemingen vanuit het perspectief van hackers. Hadrian gebruikt cloudtechnologie en machine learning om schaalbare, accurate en gedetailleerde inzichten over de veiligheid te verschaffen. 

Vorig jaar richtten cybercriminelen voor ongeveer een biljoen dollar aan schade aan. ‘We hebben eenvoudigweg niet voldoende experts in de wereld om criminelen buiten de deur te houden,’ stelt medeoprichter Rogier Fischer. Zijn oplossing kijkt net als een hacker hoe het netwerk van een bedrijf eruit ziet en waar de zwakke plekken zitten. Machine learning neemt daarbij de plaats van de hacker in. 

White hat

Fischer en medeoprichter Olivier Beg verdienden al voordat ze 14 jaar werden, aanzienlijke white-hat-hacking-premies van bedrijven als PayPal, Yahoo en grote banken. Op 17-jarige leeftijd was Fischer medeoprichter van LiteBit, een crypto-handelsplatform. Daar merkte hij hoe belangrijk de cyberbeveiliging is.

Het tweetal richtte Hadrian op, samen met cloud-architect Tijl van Vliet en ondernemer Maurice Clin. De eerste vier launching customers, afkomstig uit de sectoren technologie, financiën, farmacie en media, werden afgelopen maand opgetekend.

Behalve door Village Global uit San Francisco is de pre-seed financieringsronde ook geleid door Slimmer AI. Deze Amsterdamse kapitaalverstrekker ondersteunt nieuwe b2b-softwarebedrijven die ai toepassen om industrieën te ontwrichten. Ook voormalig ABN Amro-bankier Chris Vogelzang en voormalig TomTom-bestuurder Alexander Ribbink behoren tot de groep privé-investeerders die Hadrian ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-17T11:25:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.