Sharekey maakt 'geheim' communicatieplatform bekend

MWC 2022

Dit artikel delen:

Met Sharekey verschijnt een Europees communicatieplatform op de markt dat in tegenstelling tot oplossingen als WhatsApp of Signal is toegelegd op honderd procent secure en geheime communicatie. Het is bestemd voor b2b en interessant voor de top van ondernemingen, advocatenkantoren en segmenten waar absolute geheimhouding een groot goed is.

'Sharekey is een collaboratieplatform van zeg maar Zoom, Dropbox en WhatsApp. Met dat verschil dat Sharekey volledig end-to-end geëncrypteerd is', vertelt oprichter Hervé Blanc. Hij is een Fransman, werkte tien jaar voor Accenture in België met focus op Proximus, maar Sharekey is dan weer in Zwitserland gevestigd. Dat is vooral omdat de wetgeving bij de Zwitsers de absolute geheimhouding van de data garandeert, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk. Ook het datacenter van Sharekey is gevestigd in de Zwitserse Alpen in de buurt van Bern.
Negen maanden geleden werd Sharekey gelanceerd en als een van de weinige startups geselecteerd door de Zwitserse overheid om op de Mobile World Conference te exposeren. Een grote financiële instelling, wier naam niet genoemd mag worden, heeft het alvast als proefproject draaien. Naast banken en verzekeringen denkt Blanc ook aan ondernemingen die in een overnamefase zijn en absolute geheimhouding willen. Hij rekent ook op indirecte kanalen zoals bijvoorbeeld operatoren. Swisscom had op de beurs alvast belangstelling.
Dat Sharekey een Europese oplossing is zal ongetwijfeld een troef zijn. Het werkt met licenties van 18 euro per maand voor een pro-abonnement en 28 euro voor een pro business-oplossing. Blanc rekent over anderhalf jaar op break-even met zowat 300.000 gebruikers.

Zwitserse overheid

Sharekey-oprichter Hervé Blanc.

Negen maanden geleden werd Sharekey gelanceerd en als een van de weinige startups geselecteerd door de Zwitserse overheid om op de Mobile World Conference te exposeren. Een grote financiële instelling, wier naam niet genoemd mag worden, heeft het alvast als proefproject draaien. Naast banken en verzekeringen denkt Blanc ook aan ondernemingen die in een overnamefase zijn en absolute geheimhouding willen. Hij rekent ook op indirecte kanalen zoals operatoren. Swisscom had op de beurs alvast belangstelling.
Dat Sharekey een Europese oplossing is, zal ongetwijfeld een troef zijn. Blanc rekent over anderhalf jaar op zowat driehonderdduizend gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T12:29:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.