Alarm om kwetsbaarheden in VMware

Dit artikel delen:
alarm

Het Nederlandse Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt bedrijven voor kwetsbaarheden in de virtualisatie-software van VMware. Het gaat om beveiligingsrisico’s in VMware Workspace ONE, Access, VMware vRealize en Automation (vRA).

Door de kwetsbaarheden in de genoemde VMware-producten kunnen cybercriminelen onder meer de authenticatie en beveiligingsmaatregelen van systemen omzeilen en toegang krijgen tot gegevens en verhoogde gebruikersrechten.

Die combinatie van kwetsbaarheden en de mogelijkheid om willekeurig code uit te voeren maakt systemen kwetsbaar, stelt NCSC, dat het beveiligingsrisico op ‘hoog’ heeft ingeschaald.

VMware heeft inmiddels updates uitgebracht om de lekken te verhelpen. De leverancier heeft ook aanvullende informatie gepubliceerd.

Log4j-tool

VMware, één van de marktleiders binnen de beheersoftware voor virtuele omgevingen, is voor cybercriminelen een interessant doelwit nu steeds meer bedrijven hun serveromgeving virtualiseren.

Eind 2021 waarschuwde security-experts voor beveiligingsrisico's in de Log4j-tool die wordt gebruikt om in Java-applicaties in te loggen. NCSC waarschuwde toen dat het lek ook applicaties van onder meer Amazon, Red Hat, Cisco, VMWare en Microsoft kwetsbaar maakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-15T10:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.