Onderzoek naar cyberweerbaarheid Brabants mkb

Dit artikel delen:
Vlag Noord-Brabant

Mkb-bedrijven uit Noord-Brabant kunnen meedoen aan het Cyberweerbaarheid Onderzoek MKB Noord-Brabant. Zo leren zij hoe ze ervoor staan op het gebied van digitale veiligheid. Het is een initiatief van ACA IT-Solutions, ondersteund door opleidingsinstituut Fontys Hogeschool ICT en ondernemersorganisatie MKB Brabant

Geert Rademakers, directeur van ACA IT-Solutions licht toe: ‘Cybercriminelen richten hun pijlen nu vol op het mkb. Voorheen waren met name overheden en enterprises het doelwit. Doordat zij zich beter zijn gaan wapenen, is er een duidelijke kentering zichtbaar. Kwaadwillenden zien kansen in het mkb, waar de cyberweerbaarheid een stuk lager ligt. Daarom vragen wij met dit onderzoek extra aandacht hiervoor en willen we ondernemers bewust maken van de gevaren en benodigde verbeteringen.’

Het doel is om organisaties bewust te maken van de gevaren en attent te maken op mogelijke verbeterpunten. Tevens is dit onderzoek te gebruiken om te zien of een organisatie in de regio laag of juist hoog scoort op het gebied van cybersecurity.

Deelnemen kan via aca-it.nl/brabant

Darkweb

Aan het einde van het marktonderzoek heeft men de mogelijkheid om deel te nemen aan een additioneel onderzoek, waarin de openbare veiligheidsrisico’s van organisatie getoetst worden (een zogeheten Osint-scan). In dit tweede onderzoek wordt onderzocht of en hoe organisaties op het open, dark en deepweb zichtbaar zijn voor kwaadwillenden. Dit tweede onderzoek wordt in het najaar uitgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-06T11:11:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.