Security-startup Guardey stelt 2,2 miljoen veilig

Dit artikel delen:
Investering

De Rotterdamse startup Guardey, die zich richt op de cyberveiligheid bij mkb'ers, ontvangt 2,2 miljoen euro van een groep ondernemers en investeerders. Het nieuwe kapitaal wordt gestoken in de ontwikkeling en marktintroductie van een app. Die versleutelt de internetverbinding via een vpn, analyseert realtime het dataverkeer en waarschuwt de gebruiker bij afwijkende bestemmingen en gedragingen.

Guardey komt voort uit Goose VPN, dat in 2017 naar eigen zeggen Nederlands eerste vpn-product voor consumenten ontwikkelde. Wereldwijd zou Goose 120.000 gebruikers hebben.

De nieuw ontwikkelde cybersecurity-app is hard nodig, vinden ze bij de Rotterdamse startup. Het aantal Nederlandse bedrijven die te maken krijgen met cybercrime, neemt toe. Zo zou het percentage getroffen bedrijven stijgen van 29 procent in 2021 naar 45 procent in 2022. Volgens de startup weten criminele dat mkb'ers en zzp'ers zich geen dure beveiliging en ervaren it-professional kunnen permitteren, terwijl het hybride werken juist extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

Schade

De app controleert de verbinding continu op verdacht online-gedrag zodat een organisatie actie kan nemen voordat grote schade wordt aangericht. Bij incidenten zou het gemiddeld 280 dagen duren voordat een bedrijf doorheeft te zijn gehackt.

Bij Guardey werken achttien mensen. Eén van de nieuwe investeerders is Erwin Gritter, fiscalist en partner bij financieel dienstverlener ZMGroep. Over de overige geldschieters meldt het bedrijf niets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-21T10:18:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.