Schade in Benelux door mail-aanvallen neemt toe

Dit artikel delen:

Van de Benelux-organisaties die voor een onderzoek van Barracuda Networks zijn ondervraagd, is 85 procent in de afgelopen twaalf maanden met succes aangevallen via e-mail. Het herstel ervan kostte getroffen bedrijven gemiddeld meer dan 1,2 miljoen euro bij de ergste incidenten.

Dit blijkt uit het rapport 'Email Security Trends' dat het securitybedrijf publliceert. Marktonderzoeker Vanson Bourne ondervroeg wereldwijd 1.350 it-managers, waarvan 150 in Nederland en België. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en grootste impact door succesvolle mail-aanvallen.

Bijna een derde zegt dat de schade door mail-aanvallen het afgelopen jaar drastisch is toegenomen. De meest genoemde gevolgen in de Benelux waren reputatieschade, directe financiële schade en productiviteitsverlies.

Hoewel er in de Benelux veel mail-aanvallen plaatsvonden, zegt veertien procent van de organisaties de afgelopen twaalf maanden meer te hebben geïnvesteerd in mail-security. Ruim een derde van de bedrijven in deze regio meent dat hun systemen en gegevens veiliger zijn dan voorheen. Twaalf procent zegt zich echter minder veilig te voelen, het op één na hoogste percentage van alle onderzochte landen.

De belangrijkste risico's waarop Benelux-bedrijven zich onvoldoende voorbereid voelen, zijn virussen/malware, laterale phishing/interne dreigingen, spam en het kapen van e-mailconversaties/vendor-imitatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-09T12:27:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.