Amerikaanse spammer veroordeelt voor datadiefstal

Dit artikel delen:

Een Amerikaanse spammer is veroordeeld voor het stelen van data van het bedrijf Acxiom Group. De jury achtte Scott Levine, eigenaar van Snipermail.com, schuldig aan de 123 van de 138 aanklachten.

Levine werd beschuldigd van datadiefstal, toegang tot middelen om fraude te plegen en belemmering van de rechtsgang. De spammer werd vrijgesproken van de beschuldigingen van het ongevraagd toegang verkrijgen tot een computer, samenzwering en witwaspraktijken.

De maximale straf die Levine kan krijgen is 640 jaar cel en een boete van 30,7 miljoen dollar. YahooNews denkt echter dat de straf veel lager zal uitvallen. De straf wordt op 6 januari 2006 vastgesteld.

Levine is in juli 2004 aangeklaagd door de federale autoriteiten. Zijn toenmalige bedrijf Snipermail biedt gerichte mailmarketing. Acxiom was een partner. Levine zou misbruik hebben gemaakt van een beveiligingsgat in het netwerk van dat bedrijf om toegang te verkrijgen tot diens database. Daaruit zou hij 1,6 miljard klantenbestanden, met daarin namen, adressen, geboortedata en financiële gegevens, hebben gestolen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-16T10:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.