Bedrijven doen weinig aan informatie management

Dit artikel delen:

Meer dan 44 procent van de bedrijven heeft geen informatie management strategie. Dat blijft uit onderzoek van Documation-UK in opdracht van Vignette.

Documation-UK ondervroeg 119 it-professionals in Groot Brittanië. Meer dan 50 procent van de ondervraagde bedrijven zegt dat meer dan 60 procent van de bedrijfsinformatie alleen opgeslagen werd op papier.

Van de ondervraagde it professionals weet 94 procent dat informatie management belangrijk of erg belangrijk is voor hun bedrijf. “Deze cijfers laten zien dat er nog veel gedaan kan worden op het vlak het stroomlijnen van informatie management en het bewust maken van de noodzaak ervan,” aldus directeur van Documation-UK Tamar Beck.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het feit dat er weinig aan info management wordt gedaan is te wijten aan o.a. een tekort aan risico management vind ik. Er wordt niet duidelijk gemaakt dat er veel risico´s rond zweven betreffende de informatie flow binnen bedrijven(o.a. virus aanvallen),waardoor er dan geen aandacht wordt besteedt aan informatie management.In dit geval wordt een extra onderdeel van de organisatie(nl. info management) gezien als extra kosten zonder voordeel.Er wordt helemaal niet gekeken wat voor voordelen info management heeft op lange termijn.

dirk

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-08T13:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.