Beveiliging weegt zwaarst voor ip-netwerkconvergentie

Dit artikel delen:

Ruim tweederde van de managers ziet het garanderen van een betrouwbare netwerkbeveiliging als de belangrijkste factor bij de succesvolle implementatie van een geconvergeerd ip-netwerk.

Dit blijkt uit onderzoek van AT&T in samenwerking met de Economist Intelligence Unit (EIU). Aan het onderzoek namen 236 managers deel uit 50 landen wereldwijd en uit meer dan 20 bedrijfstakken. Uit het onderzoek blijkt dat de beveiliging het belangrijkste is voor de netwerkprestaties, nog vóór kosten, complexiteit en bedrijfscontinuïteit.

Zestig procent van de respondenten vindt met name het online verwerken van klantgegevens gevaarlijk voor hun onderneming. Toch verwacht 62 procent binnen drie jaar een ip-netwerk te implementeren in de meeste delen van hun organisatie of zelfs in hun volledige organisatie.

Een groot deel, 89 procent, van de ondervraagden vindt virussen en wormen de belangrijkste elektronische bedreiging voor de onderneming. Meer dan 80 procent denkt niet dat dit de komende twee jaar gaat veranderen. De managers verwachten dat de dreiging van hackers en spionage door concurrenten de komende twee jaar gaat toenemen. Meer dan de helft denkt zelfs dat het tot de belangrijkste bedreiging gaat horen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-15T10:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.