Biometrie vergroot consumentenvertrouwen online-kopen

Dit artikel delen:

Biometrische scanners geven consumenten een groter vertrouwen bij het online-kopen van producten, blijkt uit een Amerikaans onderzoek van IBM. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat het gebruik van biometrische scanners consumenten een veiliger gevoel geeft tijdens het winkelen op Internet.

Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend inwoners van de Verenigde Staten. Eénderde van de ondervraagden denkt dat een irisscanner helpt om angstgevoelens over beveiliging weg te nemen. Veertig procent denkt dat zware encryptie en bescherming van digitale handtekeningen een veiliger gevoel geven.

Over de verantwoordelijkheid voor fraude met creditkaartgegevens verschillen de ondervraagden van mening. Meer dan een kwart (27 procent) van de consumenten vindt creditkaartbedrijven verantwoordelijk als er fraude met de kaartgegevens wordt gepleegd. Nog eens een kwart (26 procent) vindt dat consumenten zelf verantwoordelijk zijn voor hun persoonlijke informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-22T13:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.