Makers webbrowsers werken samen aan beveiliging

Dit artikel delen:

De ontwikkelaars van de vier belangrijkste webbrowsers zijn recentelijk bij elkaar gekomen om te praten over de veiligheid op het Internet. Tijdens de ontmoeting bespraken de browsermakers plannen voor de bestrijding van online-beveiligingsrisico's, zoals phishing, verouderde encryptiesleutels en inconsequente ssl-certificaten.

Het eerste onderwerp op de agenda waar alle ontwikkelaars het over eens waren, was de verzwakkende beveiliging door de huidige encryptiestandaarden. De beschikbaarheid van botnets en mdc (massively distributed computing) maken het mogelijk huidige encryptiesleutels snel te kraken. De groep ontwikkelaars besloot om, in navolging van Opera, SSLv2 uit hun browsers te halen.

De aanstaande versie 7 van Microsofts Internet Explorer zal één van de eerste browsers zijn waarin sommige van de gezamenlijke ideeën geïmplementeerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-23T10:14:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.