Cybercrime lucratiever dan drugshandel

Dit artikel delen:

Cybercriminaliteit zorgt voor meer schade dan de handel in drugs. Dat zegt adviseur van de Amerikaanse overheid Valerie McNiven tijdens beveiligingsconferentie in Saudi Arabië.

Volgens McNiven zorgt bedrijfsspionage, kinderpornografie, phishingfraude en schending van copyright voor meer financiële schade dan handel in heroïne en cocaïne. “Vorig jaar bracht cybercrime meer op dan drugshandel. Ik geloof dat cybercrime vorig jaar meer opbracht dan 105 miljard dollar”, zegt McNiven.

“Cybercrime groeit zo snel dat het voor wetgevers onmogelijk is om bij te blijven”, aldus McNiven. Zij denkt dat vooral dat door een grotere acceptatie van technologie in ontwikkelingslanden het waarschijnlijk is dat de fraude zal toenemen.

President Bush gaat de strijd aan met cybercriminelen. Hij heeft een verdrag opgesteld dat ervoor moeten zorgen dat criminelen die gebruik maken van computersystemen buiten de Verenigde Staten geen schade kunnen aanbrengen aan Amerikaanse eigendommen. De Amerikaanse Senaat moet het verdrag nog goedkeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-30T09:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.