MendriX integreert tms-systeem met TomTom Telematics

Transport management leverancier wordt ook partner van navigatiereus

Navigatieleverancier TomTom Telematics integreert het transport management systeem van MendriX in zijn serviceplatform dat de naam Webfleet draagt. Nadat een laad- of lostaak is afgehandeld wordt deze gereedmelding inclusief afleverdetails direct teruggekoppeld naar MendriX.

TomTom Telematics levert de zogenaamde TomTom driver terminals. Deze worden voor navigatie gebruikt en hebben via een simkaart verbinding met het platform van de navigatieleverancier.  Als een chauffeur op het adres aangekomen is en start met laden of lossen, wordt deze tijd als starttijd van de taak in MendriX genoteerd. De tijd waarop de chauffeur de taak beëindigt, wordt gezien als eindtijd. Hierna is de taak in MendriX dus afgerond zonder handmatige acties van de planner. Daarna kan de order worden gefactureerd.

Partnerprogramma

Partnerprogramma MendriX maakt nu onderdeel uit van het het .connect Partner Programma van TomTom Telematics. Dit programma levert aanbieders van software ondersteuning op het gebied van ontwikkeling en salesondersteuning voor de integratie met het TomTom-platform.

MendriX is softwareleverancier voor transport en koerier. Het bedrijf levert het MendriX transport management systeem (tms). De onderneming, opgericht in 2004, is gevestigd in Maarssen. TomTom Telematics is een businessunit van TomTom die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten. Webfleet, dat als software as a service-oplossing (SaaS) wordt gebruikt, moet bedrijven onder meer ondersteunen bij het verbeteren van bedrijfsprestaties, voertuigprestaties en de besparing op brandstof.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-11T10:29:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.