ICT Group wil Intraffic in zijn geheel overnemen

Deal handen schudden overname

Systeemintegrator en technisch dienstverlener ICT Group uit Barendrecht wil partner Movares in de joint venture Intraffic uitkopen. Dit bedrijf uit Nieuwegein levert verkeersmanagement- en informatiesystemen. Er werken 150 man; de omzet ligt op zo'n negentien miljoen euro. De transactie wordt naar verwachting in maart 2018 afgerond; hoeveel ICT betaalt voor de overname is niet bekend gemaakt.

ICT richtte in 2003 met het toenmalige advies- en ingenieursbureau Holland Railconsult (later omgedoopt tot Movares) de joint venture Intraffic op. Het it-bedrijf heeft nu een bod gedaan op het belang van 50 procent van Movares in het Nieuwegeinse bedrijf. Door volledige zeggenschap te krijgen over het vervoers-ict-bedrijf verwacht ICT zijn positie in het segment 'slimme steden' te kunnen versterken, met name op het gebied van publieke infrastructuren.

De automatiseerder uit Barendrecht heeft hiervoor de afgelopen jaren ook een eigen portfolio opgebouwd. Recent nam ICT Group nog Nedmobiel over, een Nederlands adviesbureau op het gebied van infrastructuren en kunstwerken, zoals bruggen, tunnels, sluizen, autoweg en mobiliteitsoplossingen.

Een belangrijke klant van Intraffic is Prorail. Voor de treindienstleiding van ProRail heeft Intraffic het systeem Procesleiding Rijwegen (mede-)ontwikkeld; dit systeem wordt al ruim twintig jaar beheerd en onderhouden door Intraffic. Het bedrijf werkt voor NS, Rijkswaterstaat, de openbaarvervoerbedrijven RET, GVB en Connexxion en diverse gemeenten en provincies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat ze dan in hemelsnaam eens iemand met een IQ van boven de negentig naar Huizen (NH) sturen om daar de verkeerslichten-krankzinnigheid eens aan te pakken! Fietserslichten die te hooi en te gras op groen springen zonder dat er een fietser in de buurt is (maar waar dus wel zo'n paaltje met drukknop staat), nodeloos wachten op verkeer wat er helemaal niet KAN zijn, het is werkelijk om te janken zo slecht!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-07T10:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.