Fizyr verwerft financiering voor internationale groei

Groeikapitaal

Investeerder Value Creation Capital steekt een onbekend bedrag in Fizyr. Deze Delftse scale-up biedt deep learning software voor geautomatiseerde orderpicking van onbekende objecten, kruidenierswaren en pakketjes. De oplossing is in zwang geraakt bij diverse logistieke dienstverleners; Fizyr verwacht dan ook over de grens te kunnen groeien.

Met het kapitaal van Value Creation Capital wil Fizyr zijn productontwikkeling versnellen en het internationale verkoopteam uitbreiden.

De wortels van Fizyr liggen bij TU Delft. Daar richtte professor Martijn Wisse het bedrijf op, eerst nog onder de naam Delft Robotics. Vanaf 2017 richtte het bedrijf zijn vizier op de ontwikkeling van artificiële intelligentie-software voor machine en computer vision. De software is specifiek bedoeld voor het gebruik in de logistieke sector, denk aan autonoom werkende robots in voorraadmagazijnen, posterijen en bagageafhandelaars. Klanten van Fizyr zijn bijvoorbeeld andere ABB, Vanderlande, AutoStore en MHS.

Value Creation Capital is een investeringsmaatschappij uit Bilthoven die kapitaal verschaft aan bedrijven in de hightech, it-beveiliging, business software, data intelligence en it-beheerdiensten. Vorig jaar investeerde het bedrijf in onder andere 20Face (gezichtsherkenningssoftware), Senseglove (haptische vr-handschoen) en Smartlockr (it-beveiliging).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-21T17:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.