Managed hosting door True

Aegon investeert in fintech start-up

 

Kapitaal

Verzekeraar Aegon neemt een minderheidsbelang in de fintech start-up Newest Industry. De start-up bouwt software waarbij de klant centraal staat.

Voor Aegon past de investering in de start-up in de ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen. Newest Industry krijgt door de investering meer mogelijkheden om sneller te groeien. Daarnaast gebruiken ze de investering voor de ontwikkeling en implementatie van Nicci.io. Dit datagedreven communityplatform analyseert big data en maakt voorspellingen. Dit moet de gebruiker een gepersonaliseerde digitale ervaring leveren.

Aegon investeert vaker in fintech start-ups. Zo heeft de Aegon Group wereldwijd een Venture Fund voor fintech deelnemingen van honderd miljoen euro. Aegon Nederland heeft onder meer geïnvesteerd in eyeOpen en Kroodle.

Ook andere Nederlandse partijen investeren in fintech start-ups. Zo heeft ABN Amro het investeringsfonds ‘Digital Impact Fund’ opgericht. Hiermee investeert het tien miljoen euro in jonge bedrijven die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten.

Newest Industry

Newest Industry is opgericht in 2013 en heeft kantoren in Rotterdam en Bergen op Zoom. Met de combinatie van technologie en data bouwen ze community-oplossingen en websites. De website voor Selectief hypotheken, de woonscan bij de Hypotheekshop en het woonplatform Jumba.nl zijn  producten van de start-up.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5685095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×