Prins Constantijn blijft StartupDelta-gezant

Dit artikel delen:
Prins Constantijn van Oranje

Foto: shutterstock.com

Prins Constantijn van Oranje is blijft speciaal gezant van StartupDelta. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft hem gevraagd om nog anderhalf jaar deze rol te vervullen.

Prins Constantijn is per 1 juni 2016 aangesteld als ‘special envoy’ van Startup Delta. Hij nam het stokje over van Neelie Kroes. Die oud-eurocommissaris bekleedde van begin 2015 tot en met halverwege 2016 de functie.

De prins kijkt er naar uit om zijn werk bij StartupDelta voort te zetten. ‘Innovatie en ondernemerschap zijn van essentieel belang voor de Nederlandse concurrentievoordeel. Ik ben ervan overtuigd dat we op dit moment in staat zijn om Nederland tot het meest innovatieve land van Europa te maken’, aldus de ambassadeur.

StartupDelta is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven werken samen om Nederlandse startups te ondersteunen in de vorm van onder meer kapitaal, netwerken en kennis.

StartupFest Europe en CES

In het afgelopen jaar heeft de prins in zijn rol als speciaal gezant diverse evenementen bijgewoond. Zo speelt hij een belangrijke rol bij StartupFest Europe, die dit jaar van 25 tot en met 28 september plaatsvindt. Zo ook vorig jaar. Toen bezocht hij samen met zijn zoon de Campus Party, een evenement in het teken van tech-ontwikkelingen als drones, robotica en virtual reality. Ook opende hij, samen met Henk Kamp, de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De ambassadeur was in januari dit jaar ook aanwezig op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. Daar opende hij samen met minister Kamp het Holland Startup Pavillion en introduceerden zij de online tv-zender Startup Holland TV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-14T10:14:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.