Schiphol gunt Fujitsu weer helpdesk en beheer

Dit artikel delen:

Luchthaven Schiphol besteedt zijn ict-servicedesk en het beheer op de kantoorautomatisering opnieuw uit aan ict-dienstverlener Fujitsu. Beide partijen gaan voor een periode van vier jaar het dienstencontract aan. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

De ict-servicedesk neemt incidenten in behandeling van de kantoorautomatisering, business-systemen, operationele ict-diensten van Schiphol, telecommunicatie en het netwerk en het beantwoordt vragen over standaard wijzigingen. Voor de medewerkers fungeert de ict-servicedesk als primair aanspreekpunt van de ict-organisatie. Het beheer op de kantoorautomatisering bestaat uit systeembeheer en werkplekbeheer. Het systeembeheer richt zich op het beheer van de infrastructuur van de kantoorautomatisering, terwijl het werkplekbeheer gericht is op de activiteiten ten behoeve van de gebruiker en de werkplek.

Niet luchthavenspecifiek

‘De ict-organisatie van Schiphol fungeert als regisseur van alle it-dienstverlening', zegt Kees Jans, cio bij Schiphol Group. ‘Voor systemen en diensten die niet specifiek op luchthavenprocessen betrekking hebben, zoals hr, finance, kantoorautomatisering en de ict-servicedesk, schakelt Schiphol externe partijen met bewezen expertise in. De ict-organisatie ziet er op toe dat de dienstverlening effectief en efficiënt verloopt.'

Sinds 2005 doet Fujitsu al het werkplekbeheer en de servicedesk-ondersteuning van Schiphol. Dat contract werd toen overgenomen van het toenmalige Getronics. Toentertijd ging het om ongeveer tweeduizend werkplekken. Hoeveel werkplekken het nieuwe contract beslaat, is niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-30T09:38:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.