Defensie kiest hardwarepartners werkplekken

Dit artikel delen:

Bechtle Direct, SCC Nederland en Scholten Awater zijn aangetrokken als hardwareleveranciers voor de werkplekken bij het ministerie van Defensie. De raamcontracten hebben een looptijd van twee jaar met een optie tot verlenging van twee maal één jaar. De geschatte totale contractwaarde was in de aanbesteding zo'n 37,5 miljoen euro. Naar verwachting zullen er in de praktijk minder spullen worden besteld, gezien de zware bezuinigingen bij de krijgsmacht.

De hardwareaanbesteding voor ict-werkplekken bestaat uit desktops, speciale desktops, thin clients, werkstations, notebooks, extra verstevigde notebooks, beeldschermen en toebehoren. Defensie liep niet mee in de gezamenlijke overheidsaanbesteding voor hardware (een perceel van de Easi-tender) die recentelijk door Fujitsu werd gewonnen. Het afwijkende militaire eisenpakket voor apparatuur en lopende contracten stonden deelname hieraan in de weg.

Minicompetities

Volgens Scholten Awater is de verwachting dat Defensie de komende vier jaar twintigduizend desktops, drieduizend workstations, tweeduizend speciale desktops, dertigduizend thin clients, tienduizend notebooks, vijfhonderd ruggedized notebooks en dertigduizend beeldschermen zal afnemen. De totale contractwaarde bedraagt circa 37,5 miljoen euro. Een woordvoerder van Defensie liet eerder aan Computable weten dat deze omvang naar beneden zal worden bijgesteld. 'Concreet is er nog niets beslist, maar gezien de forse bezuinigingen, de personeelsreducties en het besluit om op onderdelen over te stappen op flexwerkplekken zullen de volumes naar verwachting afnemen.'

De drie winnaars van deze hardwareaanbesteding, Scholten Awater, SCC Nederland en Bechtle Direct (dochteronderneming van het Duitse Bechtle AG), zullen bij nieuwe orders steeds op basis van een minicompetitie strijden om het binnenhalen van een opdracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vraag is dan: wat is de waarde van deze overeenkomst? Welke Hardware gaan ze leveren? Zit hier soms nog een overeenkomst onder met een Hardware Vendor (HP, Dell, Lenovo, ...)? De journalist van Computable zou hier toch echt wat grondiger over moeten berichten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-26T16:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.