KPN en Forehand helpen provincie Utrecht

Provincie Utrecht heeft recent contracten afgesloten met KPN Corporate Market en Forehand Electronics voor het regelen van infrastructuur- en werkplekdiensten. De twee partijen zijn geselecteerd na een aanbesteding die is opgezet in het kader van de aanstaande verhuizing van de provincie naar het voormalig Fortis-pand in Utrecht. De provincie grijpt de verplaatsing aan om over te stappen op het nieuwe werken voor de negenhonderd ambtenaren.

Beide contracten hebben een looptijd van vier jaar. KPN Corporate Market, het vroegere Getronics, is aangetrokken voor infrastructuurdiensten en housing. Hieronder vallen de server-, opslag- en back-up en herstelcapaciteit, rekencentrumdiensten, een uitwijkvoorziening en wide area network-voorzieningen. KPN Corporate Market is tevens verantwoordelijk voor de migratie van de huidige omgeving naar die van het nieuwe provinciehuis.

Forehand, zusteronderneming en partner van Issue Information Technology, is verantwoordelijk voor het leveren van de werkplekapparatuur en aanverwante dienstverlening. 'Het is een interessante klus omdat het meer is dan alleen het binnenrijden van de hardware', vertelt business developer Maarten Carlier. 'De opdracht betreft het complete traject, dus inclusief de verhuizing, migratie, herinrichting werkplek en het projectmanagement. De provincie gaat in maart over. Dan moeten alle nieuwe voorzieningen klaar zijn voor gebruik. Ambtenaren krijgen een laptop en kunnen een dag later aan de slag in hun nieuwe omgeving.'

Anders werken

De provincie neemt in maart 2012 haar intrek in het voormalige Fortis-pand aan de Archimedeslaan in Utrecht. Daarbij vormt het nieuwe werken de basis voor het kantoorconcept. Hierbij worden verschillende typen werkplekken geïntroduceerd, die passen bij verschillende typen werkzaamheden, en worden werkplekken gedeeld. Medewerkers moeten op elke werkplek die bij hun werkzaamheden past, gebruik kunnen maken van alle applicaties die zij nodig hebben (het zogenaamde tijd- en plaatsonafhankelijk werken).

Om dit concept voor het nieuwe werken technisch te kunnen uitvoeren heeft de provincie zeven kavels uitgeschreven, Infrastructure as a Service en housing (KPN Corporate Market), Werkplekapparatuur (Forehand), Telefonie en Unified Communications, Connectivity/Firewall, Multifunctionele Printers, Office suite (eerder gegund aan Fujitsu) en virtualisatie van applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-21T15:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.