Rijksoverheid belt veilig verder met Sectra

Dit artikel delen:

De Rijksoverheid heeft besloten om de raamovereenkomst voor veilige communicatie, die het met telecomleverancier Sectra heeft, met twee jaar te verlengen. Het verlengde contract is goed voor meer dan één miljoen euro.

Sinds 2007 maken alle ministeries voor hun communicatie op het hoogste veiligheidsniveau gebruik van de beveiligingsoplossing Sectra Tiger. Ze nemen veilige communicatie af als de dienst Vecom, die wordt gebruikt voor nationale en internationale communicatie. Deze dienst bevat de exploitatie en het beveiligingsbeheer, inclusief support en opleiding op maat voor de eindgebruikers. Sectra kreeg in 2010 deze deal gegund, nadat het bedrijf in 2006 ook al geselecteerd was.

Tiger 7401

Het Tiger-systeem biedt de mogelijkheid om versleuteld te bellen, gegevens over te brengen en te faxen, wat de departementen onderling veelvuldig doen. Nieuw in de raamovereenkomst is de mogelijkheid om beveiligd mobiel te bellen met de nieuwe Tiger 7401. Deze komt binnenkort beschikbaar voor overheidsklanten.

Sectra werkt met klanten en nationale beveiligingsinstanties samen en hierdoor worden de diverse oplossingen voor veilige communicatie tegenwoordig gebruikt in zeventien Europese landen binnen de Europese Unie en de Navo. De gebruikers zijn gezagsdragers, ambtenaren bij overheidsdiensten, defensie en instanties als gemeenten, provincies, politie, douane, reddingsdiensten en kustwacht. Deze hebben gemeenschappelijk dat ze geaccrediteerde producten gebruiken, veilig moeten kunnen communiceren en hoge eisen stellen aan flexibiliteit en mobiliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Binnen de gehele primaire overheid wordt naast de sectra de Blackberry gebruikt. De keuze voor de sectra impliceert eigenlijk tegelijkertijd dat men de BB onveilig vindt.

Daarnaast de keuze maakt dat een gebruiker twee gelijksoortig functionele apparaten nodig heeft om te communiceren. Dat is voor de gebruiker niet echt praktisch, omdat het ook twee nummers etc etc etc inhoud. Waarom is juist Byod populair, dat is omdat dan de gebruiker niet aan de volgende gebruikersinterface hoeft te wennen, met alle gevolgen voor het gebruik.

Interessante keuze dus.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-07T11:42:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.