Managed hosting door True

Wie gunt wat

Logica levert systeem Europees Patentbureau

 

Patent en copyright

Ict-dienstverlener Logica is door het Europees Patentbureau geselecteerd voor de ontwikkeling van een nieuw patentbeheersysteem. Dit systeem gaat de beoordelingsprocedure voor het toekennen van patenten ondersteunen. Beide organisaties hebben niet de waarde van het contract bekend gemaakt, maar naar verluidt levert de opdracht Logica enkele tientallen miljoenen euro's op.

Oplevering van het nieuwe patentbeheersysteem staat gepland voor de tweede helft van 2012. Het zal tot en met 2015 duren voordat alle 38 nationale patentenbureaus zullen zijn aangesloten. Zodra het gehele project is afgerond zullen er jaarlijks 250.000 patentaanvragen met het nieuwe systeem worden afgehandeld en 2,5 miljoen transacties.

Groot Nederlands deel

Binnen het contract werkt Logica onder meer samen met de partners Be Informed, EMC en Sword. Het nieuwe systeem is voor het grootste deel in Nederland ontwikkeld en wordt ook vanuit de Nederlandse vestiging van het Europees Patentbureau in Rijswijk uitgerold.

Het Europees Patentbureau heeft bijna zevenduizend mensen in dienst en heeft eigen vestigingen in Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland. De organisatie beschermt de patenten in 38 Europese landen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4493797). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik hoop van harte, dat Logica veel geleerd heeft m.b.t. de beveiliging. Er is hier heel veel te verliezen als dat niet afdoende gewaarborgd wordt. Op dit wereldniveau kunnen "lekken" (economisch) fnuikend zijn voor de deelnemende landen.

Beveiliging? Elk patent is toch openbare informatie, alleen het gebruik van het patent is voor de komende 18 jaar is geconditioneerd. Is het namelijk niet openbaar, dan kan je niet weten of je de kennis van een ander schendt. Dan blijft de vraag over waar de beveiliging nog voor nodig is?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×