Logica ondersteunt binnenvaart Schelde

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Logica gaat de komende vijf jaar de informatiesystemen van de binnenvaart op de Schelde derdelijns ondersteunen. Hiertoe heeft het een contract met de Schelderadarketen (SRK) ondertekend. Hierin zijn Vlaanderen (afdeling Scheepvaartbegeleiding) en Nederland (Rijkswaterstaat Zeeland) vertegenwoordigd. Het contract heeft een waarde van 922.500 euro. Beide systemen die SRK gebruikt, RIS en CBS, zijn eerder door Logica ontwikkeld.

Logica heeft eerder een River Information Services (RIS)-applicatie ontwikkeld voor de SRK waarmee informatiediensten worden aangeboden aan de binnenvaart op de (Wester-)Schelde. RIS is bedoeld om de veiligheid, effectiviteit en milieuvriendelijkheid van transport via binnenlandse waterwegen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Het nieuwe systeem voegt bestaande informatiesystemen samen, waardoor de informatie zo compleet mogelijk wordt voor wie het nodig heeft.

CBS staat voor ‘central broker system'. Dit systeem stelt de stakeholders in het Scheldegebied in staat om data uit te wisselen en te communiceren met elkaar. Dit gebeurt, geheel volgens Europese richtlijnen, zo efficiënt mogelijk.

Om de SRK verder voor te bereiden op de toekomst, gaat Logica ook werken aan nieuwe releases van zowel RIS als CBS. Beide systemen zullen worden aangepast op het moment dat de Europese richtlijnen op het gebied van de binnen- en zeescheepvaart veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-14T14:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.