Delta Networks vernieuwt ICT Zeeuws Archief

Ict-leverancier Delta Networks uit Goes heeft de it-infrastructuur van het Zeeuws Archief vernieuwd. Daarnaast is een driejarig contract getekend voor het onderhoud en beheer van de gevirtualiseerde omgeving. Het Zeeuws Archief uit Middelburg wilde een nieuwe it-omgeving vanwege de groei van de dataopslag door de digitalisering van archiefstukken. De vernieuwing werd in zes maanden afgerond.

De vernieuwing gebeurde aan de hand van vier deelprojecten waaronder het plaatsen van nieuwe servers op basis van virtualisatie en het inrichten van zogeheten thin clients voor de medewerkers en vrijwilligers.

Delta Networks deed het technische ontwerp, de inkoop van de hard- en software en de acceptatie en oplevering van de omgeving. Voor de vernieuwing heeft het bedrijf gebruikgemaakt van een Dell Equallogic Storage opslagsysteem, Dell Poweredge servers en softwareproducten van Microsoft, Citrix en VMware.

Het Zeeuws Archief wilde de it-omgeving veranderen vanwege de groei van dataopslag en de beveiliging hiervan. De groei in dataopslag komt door de digitalisering van papieren documenten, zoals archieven, tekeningen en kaarten van de provincie Zeeland. Bezoekers kunnen deze data online opvragen en ontvangen.

Delta Networks

Delta Networks ontwerpt, bouwt en beheert computernetwerken en is actief in Zeeland en Zuidwest-Nederland. Het bedrijf maakt deel uit van de Solviteers-automatiseringsgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-12T16:28:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.