KPN helpt Dunea naar Windows 7 en Office 2010

KPN Consulting gaat voor drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder Dunea een nieuw werkplekconcept realiseren op basis van Windows 7 en Office 2010. Met de nieuwe werkplek wordt het nieuwe werken mogelijk voor de Dunea-medewerkers. Het nieuwe concept moet leiden tot een optimale gebruikerservaring en -productiviteit. Het is de verwachting dat eind 2012 de nieuwe werkplek door alle medewerkers in gebruik is.

Het nieuwe werkplekconcept wordt over drie (hoofd)vestigingen uitgerold. KPN Consulting levert in de gehele levensfase van het project de rollen van projectmanager en projectarchitect. Daarnaast levert het ontwerpers en een testcoördinator.

Exchange, Outlook en Livelink

Met de nieuwe werkplek krijgt de medewerker een betere aansluiting op businesapplicaties. Daarnaast zorgt de migratie van e-directory naar active directory dat single sign-on mogelijk wordt voor meer businessapplicaties. Ook de overstap van Groupwise naar Exchange en Outlook draagt hieraan bij. Ontvangen e-mails kunnen nu gemakkelijker worden opgeslagen in het documentmanagementsysteem Livelink.

'Dunea wil projecten graag zoveel mogelijk zelf regisseren en uitvoeren', zegt André den Breejen, afdelingsmanager Projecten bij Dunea. 'Het doel hierbij is tweeledig; enerzijds kunnen we de opgedane kennis in projecten in huis houden, anderzijds betrekken we beheerders in projecten, zodat er een mooie afwisseling ontstaat tussen beheer- en projectwerk. Omdat we niet het wiel zelf willen uitvinden, hebben we KPN Consulting ingeschakeld om kennis en ervaring in te brengen. Naast genoemde inzet verzorgt KPN Consulting ook een leeromgeving die de overgang naar een nieuw Windows-platform voor medewerkers van Dunea moet versoepelen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-24T11:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.