Be Informed krijgt definitief softwareklus UWV

Winnaar

Be Informed is door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) geselecteerd als softwareleverancier voor het programma E-werken. De overeenkomst omvat de levering van Be Informeds modelgedreven business process-platform en aanvullende diensten. De gunning ging niet zonder slag of stoot, vooral SAP probeerde een heraanbesteding via een kort geding af te dwingen.

Met het programma ‘E-Werken' wil UWV een groot aantal klantprocessen verder automatiseren. Het applicatielandschap zal de komende jaren stapsgewijs worden vereenvoudigd door steeds grotere inzet van het business process platform van Be Informed.

Kort geding SAP

De tender die UWV uitschreef, werd fel bevochten door diverse softwareleveranciers. Zo spande SAP een kort geding aan en mengde Be Informed zich vervolgens in dat juridische gevecht. Uiteindelijk verloor SAP in juli 2012 het kort geding. De Be Informed-software werd onder meer gekozen vanwege de manier waarop beleidsmedewerkers zelf beleidsregels kunnen onderhouden en de manier waarop wijzigingen snel en transparant worden doorgevoerd.

'We zijn bijzonder blij met de keuze van UWV voor Be Informed', zegt Be Informed-ceo Rik Hoogenberg. 'UWV heeft een duidelijke visie op wat het wil bereiken en heeft een ambitieus maar zeer realistisch programma neergezet. Binnen het overheidsdomein is Be Informed al actief in administratieve kernprocessen, bij het UWV gaan we onze oplossingen voor het administreren van uitkeringen inzetten.' In de overheidsmarkt is er volgens Hoogenberg behoefte aan systemen die nieuwe of gewijzigde regels ook direct kunnen uitvoeren.

Be Informed

Be Informed heeft verschillende overheidsorganisaties als klant in Nederland en daarbuiten, waaronder CAK, IND, ministerie van Infrastructuur en Milieu, ministerie van VWS, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en, via partners, diverse gemeenten. Naast het hoofdkantoor in Nederland, heeft het bedrijf inmiddels kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije. Be Informed is verder vertegenwoordigd in Scandinavië en het Caribisch gebied.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Be informed nog nooit van gehoord.
Typisch overheid klein bedrijfje opdracht gunnen, om er na vele miljoenen euro's achter te komen dat die eigenlijk dit soort opdrachten niet aan kunnen.

Beste Henk,

Wellicht een nieuwe naam voor je in de business waarin je zit maar het is een sterk opkomende naam. Zelf zie ik een trend opkomen waarin bedrijven kijken naar leveranciers van modelgedreven softwareoplossingen, gebaseerd op bedrijfsprocessen.

Het telt momenteel een stuk minder of je een bekende / grote naam bent in de markt, value for money is een steeds belangrijker aspect in deze tijden. Handgeschreven software oplossingen worden steeds minder van deze tijd vanwege moeilijke voorspelbaarheid van de kosten en de trage levering van de oplossing.

Naast Be Informed zijn er ook bedrijven zoals OutSystems, het bedrijf waarvoor ik werkzaam ben en wij zien een sterke vraag opkomen naar onze oplossingen. Doelgroep high end MKB en Enterprise omgevingen.


Vriendelijke groet,

Mark

@Mark Ook ik ben enthousiast over die modelgedreven softwareoplossingen. Ik hoop dan ook voor je dat OutSystems beter wordt gemanaged dan Be Informed. Anders ga je, ondanks de kwaliteit van de softwareoplossingen, ook de bietenbrug op. En dat is vooral zonde voor de goede mensen die in zo'n organisatie hard werken!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-07T09:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.