DNB vult inhuurpot ICT met twintig miljoen euro

Atos, Capgemini en Ilionx winnen sourcingaanbesteding

Handen schudden

Voor het inhuren van ict-personeel werkt De Nederlandsche Bank (DNB) de komende twee jaar samen met de ict-dienstverleners Atos, Capgemini en Ilionx. De drie partijen zijn geselecteerd na een aanbesteding voor sourcing van it-personeel. DNB schat in jaarlijks maximaal tien miljoen euro aan ict-inhuur nodig te hebben. Het tweejarig contract kent nog een verlengingsoptie van twee keer een jaar. De drie partijen richten voor de bank een online marktplaats in waarmee tijdelijk personeel kan worden geworven.

DNB beschikt over een eigen ict-afdeling, maar verwacht toch jaarlijks zo'n tien miljoen euro kwijt te zijn aan het inhuren van ict-personeel. De bank wil voor het regelen hiervan met een beperkt aantal (drie) voorkeursleveranciers in zee en schreef hiervoor de aanbesteding 'Sourcing ict-personeel en diensten' uit. Atos, Capgemini en Ilionx zijn hieruit als winnaars naar voren gekomen. Voor Ilionx betekent de gunning een verlenging van de inhuurrelatie die het bedrijf met DNB heeft sinds 2007. Toen won de ict-dienstverlener uit Utrecht ook al een inhuuraanbesteding van de bank, samen met Pecoma (tegenwoordig QNH) en Sysqa. Die laatste twee partijen haken nu af.

e-Marktplaats

DNB hanteert voor de ict-inzet een sourcingsaanpak die uit vijf varianten bestaat: zelf doen, het inhuren van kennis, het regelen van capaciteit door de leverancier, het laten uitvoeren van een bepaalde dienst door de leverancier en het laten verrichten van een dienst waarbij de ict-partner resultaatverantwoordelijk is. De leverancier dient in staat te zijn om op detacheringbasis tijdelijk personeel te leveren. Dit kunnen eigen medewerkers zijn of personeel op detacheringbasis van een andere bureau (de zogeheten tweede orde-leverancier). Ook zzp'ers die verbonden zijn aan zo'n tweede orde-leveranciers kunnen geworven worden.

De drie leveranciers moeten voor DNB een online marktplaats inrichten om ook via internet gekwalificeerde mensen te werven voor tijdelijke opdrachten. Wanneer de bank een inhuurvraag heeft plaatst het een vacature op deze marktplaats en start er een minicompetitie tussen de drie leveranciers om geschikte kandidaten te leveren.

Expertise gevraagd

De expertisegebieden waarvoor DNB verwacht automatiseerders nodig te hebben beslaan onder andere Business Objects (SAP), PeopleSoft, Wall Street Systems Suite, Tridion, Idol, Lotus Notes Domino, Microsoft Windows en Sharepoint, Java (Spring Framework, JPA/Hibernate, Wicket, JSF2, Junit, Scrum), Tomcat, SAS, IBM Tivoli en Websphere, TRIM, Software AG Webmethods, AIX, Solaris, performance en capacity management, audits en systeem- en/of applicatietesten.

Het overzicht van in te huren ict-functies in het bestek bestaat uit accountmanager, applicatie-ontwikkelaar/-beheerder, architecten, business analist, ict-beveiligingsmedewerker, gegevensspecialist, exploitatiemedewerker, functioneel applicatiebeheerder, informatiemanager, platformontwikkelaar/-beheerder, helpdeskmedewerker, projectleider, servicemanager, tester en websitebeheerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-09T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.