TDCG sluit Relined aan op zijn datacenters

Datacenterdienstverlener The Datacenter Group (TDCG) heeft de netwerkdienstverlener Relined aangesloten op zijn beide datacenters in Amsterdam en Delft. Aanleiding is het binnenhalen van de Amsterdamse hosting provider Tilaa als klant. Dit bedrijf is gespecialiseerd in virtual private servers en virtual private clouds.

Het was TDCG die Relined en Tilaa bij elkaar bracht. Dat leidde tot de samenwerking tussen de drie partijen. Netwerkdienstverlener Relined is bezig het aantal zogeheten points of presence (pop’s) verder uit te breiden, vertelt accountmanager Talat Sahin.

Tilaa is de eerste klant van Relined bij TDCG. Via Relined heeft Tilaa de mogelijkheid zijn servers via een volledig redundant netwerk bij TDCG onder te brengen.

Tilaa zocht een hoogwaardig glasvezelnetwerk waarmee dit kon, vertelt eigenaar Gerben van de Ven. Het was essentieel dat Relined de mogelijkheid biedt om TDCG via twee volledig gescheiden paden te bereiken. Daardoor kan Tilaa hierdoor een redundante verbinding realiseren met zijn andere datacenterlocatie.’ Het bedrijf maakt gebruik van uitsluitend Nederlandse datacenters.

Relined en TDCG

Netwerkdienstverlener Relined verhuurt de onbenutte capaciteit van de telecommunicatie-infrastructuur van zijn moederorganisaties TenneT en ProRail aan derden. De twee moederbedrijven hebben een eigen glasvezelnet, gekoppeld aan hoogspanningsmasten en langs spoorbanen, dat wordt gebruikt voor intern verkeer. In tegenstelling tot de meeste telecommunicatieaanbieders verhuurt Relined geen bandbreedte, maar zogeheten dark fiber. Beide infrastructuren bieden een landelijke dekking.

The Datacenter Group is een zogeheten multi-tenant en carrier neutraal datacenter en is met een PUE van 1,15 het energie-efficiëntste datacenter van Nederland met twee locaties. De onderneming koppelt klanten aan partners die een uitgebreid dienstenpakket leveren. Binnen dit zogenoemde ‘ict-ecosysteem’ levert het diensten van managed hosting en service tot complexe cloudoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-22T10:36:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.