Biblionet Groningen start met V-smart van Infor

Dit artikel delen:

Biblionet Groningen heeft het webgebaseerde bibliotheeksysteem V-smart van softwareleverancier Infor geïmplementeerd. De bibliotheekinstelling vervangt hiermee het oude systeem Vubis Smart, de voorganger van V-smart. Dit systeem was van Geac, de in 2006 door Infor overgenomen Canadese softwareleverancier. Biblionet Groningen is het netwerk van openbare bibliotheken en bibliobussen in de stad en provincie Groningen.

Biblionet Groningen omvat ruim zestig bibliotheken, circa zeventig bibliobushaltes en een service- en kenniscentrum. Met V-smart neemt het bibliotheeknetwerk een moderner pakket in gebruik met één browseromgeving waarvan alle applicatielogica zich op de server bevindt. Zo hoeft er geen cliëntsoftware te worden geïnstalleerd en kan Biblionet Groningen het personeel gemakkelijk toegang verlenen tot alle functies. Dit verbetert de gebruikerservaring en de implementatiesnelheid en verzekert eenvoudig beheer van V-smart, aldus Infor.

In het kader van de hernieuwde samenwerking met Infor is Biblionet Groningen bezig met de voorbereidingen voor V@school, een product van Infor waarmee openbare bibliotheken specifieke diensten kunnen leveren aan scholen in het (basis-)onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-16T10:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.