Scholten Awater wint weer universitaire serverdeal

Hardwaredienstverlening Scholten Awater mag de komende vier jaar opnieuw servers leveren aan de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit Nijmegen en Universiteit Twente. Ook de Tilburg University en de Hogeschool van Amsterdam hebben zich aangesloten bij deze gezamenlijke aanbesteding voor het inkopen van serverapparatuur, bladeservers en rackservers, met een X86 instructieset. Het contract heeft een geraamde totale waarde van vijf miljoen euro.

In 2009 won Scholten Awater ook al de eerste Landelijke Projectgroep Aanbesteding Servers (LaPAS). Toen had het contract een geraamde waarde van 4,8 miljoen euro. De Nijmeegse hardwaredienstverlener is eveneens als winnaar tevoorschijn komen bij de opvolger van deze tender - LaPAS 2 - en versloeg twee concurrenten.

Het contract, met een totale waarde van circa vijf miljoen euro, heeft een looptijd van twee jaar met de optie van tweemaal met een periode van een jaar verlenging. Surfmarket, de ict-marktplaats voor het hoger onderwijs en onderzoek, begeleidde de aanbesteding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-13T14:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.