Managed hosting door True

Wie gunt wat

Drie Overijsselse gemeenten kiezen Dimpact

 

V.l.n.r: Remco Peeters (plaatsvervangend gemeentesecretaris Raalte), Arie Oeseburg (gemeentesecretaris Olst-Wijhe) , René Bal (directeur-bestuurder Dimpact) en Wim de Jong (adjunct directeur Gemeente Deventer) ondertekenen het contract.

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte treden toe tot ict-samenwerkingsverband Dimpact. Deze gemeentelijke coöperatie biedt voor zijn leden oplossingen voor informatievraagstukken rondom dienstverlening en bedrijfsvoering. Het trio verwacht door de toetreding sneller de doelstellingen op het gebied van elektronische dienstverlening te bereiken. Dimpact telt met dit drietal nieuwe gemeenten erbij nu 34 leden.

Deventer, Olst-Wijhe en Raalte sluiten via Dimpact aan bij ontwikkelingen op het gebied van elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven. Ook zijn ze via Dimpact betrokken bij initiatieven van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten (KING) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) op het gebied van basisregistraties en de decentralisaties in de zorg. 

Volgens Dimpact kunnen ze samen met de 31 andere gemeenten standaardsoftware inkopen en andere ict-oplossingen waar de lid-gemeenten al over hebben nagedacht en kennis hebben gedeeld. Ook werken de lidgemeenten samen op het gebied van beheer, innovatie en implementatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5138368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×