Centralpoint wint groot hardwarecontract VU

Dit artikel delen:
Handen schudden

Centralpoint is op basis van de Europese aanbesteding ICT Hardware door de Vrije Universiteit (VU) geselecteerd als een van drie contractpartners voor de levering van werkplekken, laptops, servers, opslagsystemen en smartphones gebaseerd op het besturingssysteem Windows, Linux of Android. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een optie tot verlenging van twee keer een jaar en heeft een gemiddelde waarde van drie miljoen euro per jaar.

De VU heeft gekozen voor een contractvorm, waarbij drie contractpartners in minicompetitie op nadere overeenkomsten dienen in te schrijven. Naast Centralpoint heeft de universiteit Scholten Awater en ARP Nederland als hardwareleveranciers geselecteerd.

Ronald Ederveen, directeur Centralpoint Business Solutions is trots op de keuze van de VU om Centralpoint te selecteren. 'Het hoger onderwijs is voor ons geen onbekende markt maar tot nu toe deden universiteiten alleen onderhands zaken met Centralpoint. Dan bestelden ze enkele stuks hardware omdat de levering daarvan zo snel geregeld was. Het contract met de VU is nu het eerste officiële contract dat ons is gegund op basis van formeel opgestelde aanbestedingscriteria. Dat vormt voor ons een bevestiging dat we in de zakelijke markt op de goede weg zijn.'

Volgens Ederveen blijkt uit deze gunning dat Centralpoint ook voor grote Nederlandse organisaties een interessante partner is en die klanten middels een unieke persoonlijke klantformule helpt met tal van kantoorautomatisering en datacenteroplossingen.

Centralpoint startte medio vorig jaar met de divisie Business Solutions. Deze nieuwe tak van de online-ict-winkel uit Amstelveen levert zakelijke hardware én consumentenproducten aan de middelgrote en grootzakelijke markt. Central Business Solutions richt zich ook op overheidsinstanties, waar het via aanbestedingen contracten moet zien binnenslepen. Eerder dit jaar lukte dat al bij de RDW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-29T13:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.