Noord-Holland ruilt Atos in voor Fujitsu

Vijfjarig contract ter waarde van 22 miljoen euro

De provincie Noord-Holland heeft op 30 september 2014 een contract getekend met ict-leverancier Fujitsu voor het beheer en onderhoud van de ict-omgeving. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met een totale waarde van circa 22 miljoen euro. Vanaf oktober 2014 neemt Fujitsu de ict-dienstverlening stapsgewijs over van de huidige leverancier Atos. Het contract met Fujitsu is voor de provincie Noord-Holland een tweede generatie outsourcing. Fujitsu leverde de afgelopen jaren al software en hardware aan de provincie.

Voor de aanbesteding koos de provincie Noord-Holland voor de principes van best value procurement. Dit houdt in dat de provincie vooraf niet bepaalde aan welke strikte eisen de leverancier moest voldoen, maar de leveranciers zelf met voorstellen liet komen. In deze aanbesteding gaf de provincie aan behoefte te hebben aan een zelfstandige leverancier die goed is in de operationele dienstverlening en tegelijkertijd flexibel is.

De aanbesteding was voor Fujitsu erg aantrekkelijk vanwege de combinatie van diensten en hardware die de provincie Noord-Holland wil afnemen. De oplossing is gebaseerd op de zogenaamde ‘service landschap methodiek’ van Fujitsu. Dit is een analysemethodiek om de huidige en de gewenste situatie op een eenvoudige manier in beeld te brengen en is bij andere klanten eerder toegepast. Specialisten van Fujitsu zullen deze methode ook bij de provincie Noord-Holland inzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed artikel. Goed dat de overheid investeert in het onderhoud van de ICT-omgeving.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-01T10:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.