Multrix ontzorgt Zorggroep Noordwest-Veluwe

De directeurenn Martin Bergonje (Multrix) en Margreeth Kasper de Kroon (De Zorggroep Noordwest-Veluwe) tekenen de overeenkomst.

De Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft zijn zorgapplicaties en bedrijfsdata ondergebracht in een datacenteromgeving bij Multrix. De clouddienstverlener zorgt op zijn beurt voor een geïntegreerde online werkoplossing voor de medewerkers van de zorggroep. Het datacenter van de zorggroep was gevestigd in eigen panden, maar daar ontstond een capaciteitsprobleem. De Zorggroep Noordwest-Veluwe koos ervoor vervolgens voor de serveromgeving extern bij Multrix neer te zettten en daarbij online werkplekdiensten af te nemen.

Als gevolg van het digitaliseringsproces bij Zorggroep Noordwest-Veluwe en de daarmee samenhangende groei van data, ontstond behoefte aan een toekomstbestendige oplossing. Met de nieuwe omgeving bij Multirx kan de groei aan data blijvend worden gefaciliteerd. De bedrijfskritische applicaties zijn veilig ondergebracht in de datacenter omgeving en zijn door alle zorgverleners vanaf elke willekeurige locatie met elk gewenst toegangsapparaat te benaderen. Medewerkers van de zorginstelling beschikken over flexibele online werkplekken.

Gerjan Stam, hoofd CT bij de zorginstelling: 'We zien een digitaliseringsproces in de zorg. Zo gaan de teams in de thuiszorg werken met iPads en zijn de secretariaten overgestapt op papierloos vergaderen. De vraag naar e-learning groeit en intranet ondersteunt een groot deel van onze interne communicatie.'

Standaarden

Multrix is gespecialiseerd in het aanbieden van online werkplekken voor zorginstellingen. Daarbij werkt het bedrijf uit Amsterdam samen met partners op het gebied van identity en access management en lokale ondersteuning. Multrix maakt samen met hostingleverancier True deel uit van de Broad Horizon Groep.

Directeur Martin Bergonje stelt dat 'de verwerking en integriteit van grote hoeveelheden data worden gewaarborgd door toepassing van storage tiering en aantoonbare controle op processen via een NEN-7510 certificering en ISAE-3402 type 2 verklaring. NEN-7510 stelt hoge eisen aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Aan de kwaliteit van zorgorganisaties worden steeds hogere eisen gesteld en dat geldt ook voor de ict-omgeving. ISAE-3402 is een internationale standaard voor outsourcing).'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-22T17:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.