RDW kiest Quint voor invoering Agile

Dit artikel delen:

De dienst wegverkeer RDW transformeert zijn ict-organisatie tot een Agile-organisatie. Eind 2016 moeten de ongeveer drienhonderd ict'ers permanent anders denken en werken volgens een kortcyclischer, flexibeler en doelgerichter ontwikkelprogramma. De opdracht is gegund aan Quint Wellington Redwood dat de klus na een aanbesteding binnensleepte.

'Om sneller en flexibeler te kunnen inspelen op eisen en wensen van klanten en veranderende omstandigheden is een begin gemaakt met het invoeren van een zogenoemde ‘Agile werkwijze’ bij de ict-organisatie', schrijft RDW in een toelichting.

De organisatie heeft de ambitie om zijn dienstverlening voortdurend te verbeteren, de time-to-market van nieuwe producten zo kort mogelijk te maken en zoveel als kan gebruik te maken van nieuwe technologieën. 'Bij die ambitie past niet langer de klassieke lineaire manier van softwareontwikkeling, de zogenaamde watervalmethode. Er moet snel en flexibel kunnen worden ingespeeld op veranderingen die zich tijdens het ontwikkelingsproces voltrekken. Met een ‘Agile’-aanpak worden door multidisciplinaire teams - waarvan ook klanten deel uitmaken - telkens kleine delen functionaliteit opgeleverd en getest. Dat leidt tot feedback en input voor de volgende iteratie', schrijft de organisatie in een aankondiging van het Agile-programma.

Voor het begeleiden van het leertraject schreef de RDW een nationale aanbesteding uit, waaruit Quint is geselecteerd als meest geschikte partner. Volgens RDW heeft die partij de benodigde kennis en ervaring en deskundigheid op het gebied van verandermanagement, en committeert het aan het eindresultaat. Volgens RDW zijn de ict'ers enthousiast over de overstap naar Agile-werken.

RDW

RDW is een uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse overheid. Het registreert gegevens van voertuigen, hun eigenaren/houders en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. Ook het verstrekken van informatie over die documenten aan bijvoorbeeld de politie, Belastingdienst en gemeenten hoort tot de taken van RDW.

Eerder werd Info Support ingeschakeld om de ontwikkelstraat aan te pakken en softwareontwikkeling op vijf punten te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-06T11:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.