Gooise Meren schaft hoop nieuwe ICT aan

Dit artikel delen:

De nieuwe gemeente Gooise Meren investeert fors in nieuwe ict-middelen voor de komende jaren. Zo gaat het werken met de financiële software van Unit4 en het zaaksysteem van Mozard. Recent werd Comsoft Direct aangetrokken voor de levering en het onderhoud van Microsoft-licenties. Gooise Meren is de samenvoeging van de gemeenten Bussum, Muiden en Naarden en gaat per 1 januari 2016 van start.

Bechtle-onderdeel Comsoft mag de komende drie jaar de Microsoft-licenties regelen voor de nieuwe gemeente. Het raamcontract heeft een geschatte waarde van 325.000 euro.

Bijna evenveel waard is de overeenkomst die Gooise Meren eerder sloot met Unit4. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de aanschaf, implementatie en onderhoud van een financieel informatiesysteem. De opdracht heeft een waarde van zo'n 311.000 euro; de looptijd is onbekend.

Gooise Meren is daarnaast bezig met de implementatie van het zaaksysteem Mozard. Deze software van het gelijknamige Haagse bedrijf omvat het faciliteren van zaakgericht werken en bevat onderdelen als zaakfunctionaliteit, inclusief een zakenmagazijn, document- en recordmanagementfunctionaliteit, klantcontactfunctionaliteit en webformulieren. Met Mozard is een contract voor acht jaar afgesloten. Een contractwaarde is niet bekendgemaakt; in het bestek is wel een geschatte waarde van rond de twee ton opgenomen.

De Mozard-suite wordt geleverd als een software as a service (SaaS). De gemeente gaat de software koppelen aan het vergunningeninformatiesysteem SquitXO van Roxit en het welzijnssysteem GWS4All van Centric.

De gemeente Naarden werkt overigens al jaren met een zaaksysteem van BCT. Na een aanbesteding viel de keuze bij de nieuwe fusiegemeente echter op Mozard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-23T15:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.