RAM Infotechnology brengt GGZ NHN naar de cloud

Dit artikel delen:
cloud computing

GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) heeft RAM Infotechnology geselecteerd voor de implementatie van een nieuw platform voor zijn ict-dienstverlening. Dit zogeheten eCumulus is het private cloud platform waarmee vanaf december 2016 alle 1700 medewerkers van de geestelijke gezondheidsinstelling aan de slag gaan.

Onderdelen van het cloudplatform zijn naast een werkomgeving de hosting van de verschillende applicaties en het mobiel werken op basis van verschillende apparaten voor ambulante medewerkers.

Rob de Ruiter, hoofd ict, zorgapplicaties en services GGZ NHN: ‘Met eCumulus van RAM kiezen we strategisch voor een platform wat qua kwaliteit, schaalbaarheid, flexibiliteit, informatieveiligheid en toekomstige mogelijkheden aansluit op de ambities van GGZ NHN. Door de transparante en flexibele kostenstructuur van eCumulus biedt deze keuze voor GGZ NHN bovendien goed zicht op de exploitatiekosten en een besparingspotentieel voor de toekomst.’

GGZ NHN houdt zelf als zorgorganisatie de regierol, terwijl RAM een groot deel van de operationele beheertaken verzorgt. De keuze voor RAM is gebaseerd op een marktverkenning in 2015 door GGZ NHN in samenwerking met Voiss. RAM levert private, publieke en hybride clouddiensten binnen onder andere de gezondheidszorg en (semi-)overheid. In 2014 heeft RAM hiervoor een eigen datacenter in Utrecht in gebruik genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-11T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.