Prorail haalt Cisco-spul alleen nog bij Protinus IT

Dit artikel delen:

Spoornetbeheerder Prorail heeft na een aanbesteding voor de aanschaf van nieuwe Cisco-apparatuur gekozen voor ict-dienstverlener Protinus IT uit Houten. Nu nog leveren diverse leveranciers, zoals Thales, Detron en PQR, veelal vanuit projecten Cisco-hardware aan diverse onderdelen. Van die versnippering wilde Prorail af. Voor de komende vijf jaar regelt het spoorbedrijf de Cisco-leveringen en ondersteunende diensten met één contractpartij: Protinus IT.

De door Prorail benodigde Cisco-hardware bestaat uit onder andere Catalyst 29, 60, 3750-X series, Cisco ASA 5500 Series, Cisco 6500, 6700 en 7600 series en Cisco Nexus series. Prorail wil de komende jaren deze installed base vervangen, verdeeld over een honderdtal locaties.

Daarnaast lopen er nog diverse projecten voor de uitbreiding van de netwerkinfrastructuur van Prorail, zoals Fides-MPLS en SpoorLAN. In de periode 2016-2020 zal Protinus IT hiervoor ook de nodige nieuwe Cisco-apparatuur gaan leveren met daarbij ook IP-telefoons en -centrales, access points, wireless Lan-controllers en tranceiver modules.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Prorail haalt Cisco-spul alleen nog bij Protinus IT"

Is het al bijna vakantie Rik? Data stress door teveel mogelijke titels? Ik ben benieuwd welke leverancier het leuk vind als je zijn producten "spul" noemt in een titel van een vakblad.

Bij deze dan: "Prorail kiest Protinus IT als enige Cisco leverancier". Slechts 2 letters langer.

Beetje variatie kan geen kwaad.

Bovendien kan deze alternatieve kop wel eens te lang zijn en over twee regels terecht komen. Dat willen we liever niet.

Bovendien, Van Dale zegt:

spul (het; o)
1
(meervoud: spullen; verkleinwoord: spulletje) (in het meervoud) dingen, zaken: schoonmaakspullen schoonmaakmateriaal; in zijn beste spullen kleren
2
waar, materiaal: kostbaar spul

Ik ga voor uitleg 2!

Nu de naam ProRail nog goed opschrijven :) .....

Kijk eens in je eigen profiel @ Stoffel Bos.

@Zomaar Dat is, met dank aan Computable. Die veranderen mijn wijzigingen consequent terug omdat ze een bedrijfsdossier met de fout gespelde naam hebben :(

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-29T10:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.