Noord-Holland besteedt printbeheer uit aan Xerox

Yvon Olof-van Diemen, namens provincie Noord-Holland, en Herman Levert, algemeen directeur Xerox Nederland, ondertekenen het contract.

Provincie Noord-Holland heeft na een openbare aanbesteding besloten de repro en mediaproductie toe te vertrouwen aan Xerox. Het volledige printbeheer, van documentcreatie tot scanning en printing, zowel centraal als decentraal, ligt nu in handen van het printerconcern. De provincie denkt op deze manier goedkoper uit te zijn, alsook te kunnen profiteren van ruimere printing- en online-oplossingen.

Door de repro en mediaproductie, inclusief personeel, onder te brengen bij Xerox zegt de provincie de creatiemogelijkheden (dtp) uit te kunnen breiden en digitale verzoeken van het personeel beter te kunnen inwilligen. De dienstverlening gaat intern dan ook verder onder de naam Mediaservices. Er is een team van Xerox-professionals ingehuurd, met expertise op het gebied van vormgeving, huisstijlbewaking, ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook kennis van nieuwe digitale en online oplossingen. Daarnaast zijn er twee digitale kleurenprinters (Xerox Versant 80) geïnstalleerd.

Mfp

Naast de Mediaservices heeft Xerox 54 multifunctionele printers (mfp’s) geplaatst die het bedrijf tevens beheert. Aan de hand van een dialoogscherm worden medewerkers begeleid en geadviseerd. Zo kunnen ze ervoor kiezen om meteen naar het bestelportaal te gaan waar de printopdracht verfijnd en ingediend kan worden. Bij printopdrachten boven de vijftig pagina’s krijgt de medewerker een herinnering op zijn pc, waarmee de printopdracht direct bij Mediaservices kan worden aangeboden. Dit voorkomt onnodige belasting op de mfp’s en zorgt voor een optimale benutting van de reprodienst, aldus de provincie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-11T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.