Noord-Holland kiest nieuwe SAP-leveranciers

CGI wordt vervangen door Mybrand, Ordina en Capgemini

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De provincie Noord-Holland selecteert Mybrand voor de hosting en het functionele en technische beheer van hun SAP-omgeving. Ordina en Capgemini zijn gekozen als adviseurs over SAP-projecten. De partijen zijn gekozen op basis van een Europese aanbesteding. De waarde van het contract wordt niet gecommuniceerd.

Noord-Holland heeft zijn SAP-diensten momenteel integraal uitbesteed aan CGI. Deze overeenkomst verloopt per 1 januari 2017, wat betekent dat de provincie een nieuwe aanbesteding is gestart. Het kiest dit keer om de opdracht in twee percelen op te delen. Allereerst de hosting, de optimalisatie, het beheer en onderhoud van het SAP-landschap. Het tweede perceel betreft het uitvoeren van projecten en advisering op dit gebied.

Het eerste perceel is gegund aan SAP-dienstverlener MyBrand. Die moet de continuïteit van de SAP-omgeving waarborgen om interne werkprocessen zoals financiën, hr en inkoop, probleemloos te laten verlopen. Daarnaast kan het de provincie helpen bij de overstap naar het SAP Hana-platform. Het tweede perceel is gegund aan Ordina en Capgemini. Zij zijn geselecteerd om SAP-projecten uit te over en de provincie hier over te adviseren. 

Voor het eerste perceel geldt een initiële looptijd van vier jaar. Bij het twee perceel gaat het om een looptijd van twee jaar, met maximaal tweemaal een verlening van één jaar. 

Onrustig

Noord-Holland besteedt al jaren zijn SAP-diensten uit. In 2008 was Ctac de dienstverlener en mislukte de invoering van een subsidiemodule. In 2009 werd Logica aangesteld als SAP-dienstverlener voor drie jaar. In 2012 nam CGI het stokje over. Nu is de dienstverlening opgesplitst in twee percelen en komen MyBrand, Ordina en Capgemini als winnaar uit de bus. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-30T14:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.