Synetic en Triple hosten IT Bel-me-niet Register

Dit artikel delen:
Drupal

Het Bel-me-niet Register heeft de Haarlemse it-dienstverlener Synetic met Triple als partner aangewezen voor het it-beheer en de hosting van zijn platform. Per 9 februari 2017 is het it-beheer in handen van deze partijen met als doel ‘het waarborgen van de continuïteit van het register en goede bescherming van persoonsgegevens’.

Het Register werd eerder beheerd door Capitar IT. Synetic heeft op verzoek van het Bel-me-niet Register de bestaande infrastructuur en applicatie getoetst op de huidige Drupal- en beveiligingsrichtlijnen. De samenwerking tijdens dit onderzoek heeft het Register doen besluiten om het it-beheer en de hosting onder te brengen bij Synetic. ‘Dit bedrijf begrijpt de publieke taak die wij als register hebben goed. Het Register moet zonder problemen 24 uur goed en veilig functioneren. Synetic zorgt daarvoor’, aldus Serge Ferraro, directeur van het Bel-me-niet-Register.

Triple

It-dienstverlener Synetic uit Haarlem is specialist in het Drupal-cms. De onderneming is opgericht in 2004. Voor hostingoplossingen werkt Synetic sinds 2014 samen met Triple uit Alkmaar. Dit bedrijf, eerder Triple IT geheten, biedt gespecialiseerde Drupalhosting en mogelijkheden om tijdelijke datapieken op te vangen. De onderneming verzorgt onder meer de hosting voor bedrijven als KLM, Heineken, ANWB en BNR.

Het Bel-me-niet Register heeft als doel om consumentenirritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen. Consumenten kunnen hiervoor hun vaste en mobiele telefoonnummer(s) inschrijven in het Bel-me-niet Register. Stichting Infofilter is de door de minister van Economische Zaken aangewezen als beheerder van het register.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-20T11:59:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.