RDW besteedt werkplekbeheer uit aan Fujitsu

Ict-dienstverlener Fujitsu gaat het werkplekbeheer voor vijftienhonderd werknemers van RDW (Rijksdienst Wegverkeer) verzorgen. Het gaat om een vierjarige contract dat op 1 april start. Een aantal van de gedetacheerden dat de diensten nu uitvoert voor RDW, wordt gedetacheerd bij Fujitsu. Andere werknemers krijgen nieuwe taken binnen RDW.

Het contract van vier jaar heeft een optie tot verlenging met nog eens vier jaar. De contractwaarde is niet bekendgemaakt.

Fujitsu tekent voor het beheer van flexibele, efficiënte en gebruiksvriendelijke werkplekken die toekomstbestendig zijn. In een persbericht licht de dienstverlener toe: 'De afgelopen jaren was de RDW zelf verantwoordelijk voor het leveren van de werkplekdienstverlening aan de organisatie, maar mede door de snelle veranderingen in het ict-landschap was dit niet meer effectief.'

Directeur bedrijfsvoering bij de RDW, Zeger Baelde: 'Binnen de RDW kennen we veel typen devices en een diversiteit aan werkplekken. Het werkplekbeheer willen we volledig overlaten aan een externe partner die een expert is op het gebied van werkplekbeheer. Hierdoor kunnen we als RDW meer de focus leggen op de werkzaamheden voor de ict-systemen rond onze kerntaken.'

Het nieuwe werken

De RDW is op zoek naar een toekomstbestendige werkplek die rekening houdt met het nieuwe werken en de specifieke taken van de medewerkers. Fujitsu biedt de RDW verschillende soorten werkplekoplossingen, van volledig beheerd tot de bring your own device (byod)-oplossing.
'De meest geschikte werkplek is afhankelijk van de functie, werkzaamheden en beveiligingseisen waarmee de specifieke medewerker te maken heeft', zegt Bas de Reus, managing director Fujitsu.

RDW verwacht met Fujitsu de juiste partner te hebben binnengehaald. Volgens Baelde komt dat mede door de ervaring die de ict-dienstverlener heeft opgedaan binnen de publieke sector en semi-overheden. Zo beheert de ict-dienstverlener onder andere de ict-servicedesk van Rijkswaterstaat. Ook sleepte Fujitsu een miljoenencontract binnen bij de provincie Noord-Holland. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T14:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.