VWS en SZW steken 90 miljoen in flexibele inhuur

Dit artikel delen:
Inhuur

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben acht ict-dienstverleners ingeschakeld voor de flexibele inhuur van ict'ers. Dat zijn Capgemini, CGI, Atos, Ordina, Brunel, Headfirst, Linkit en een combinatie van CIM Solutions, SLTN en VKA. De opdracht heeft een totale waarde van negentig miljoen euro en een looptijd van vier jaar.

De opdrachten gaan per 1 januari 2018 in. Eind 2017 lopen bestaande afspraken over ict-inhuur af. Uit de aanbestedingsdocumenten van de nieuwe opdracht blijkt dat de ministeries in de periode 2015-2016 vooral projectmanagers, applicatieprogrammeurs/ontwikkelaars, ict-architecten, functioneel applicatiebeheerders, testmanagers, informatiespecialisten en testers inhuurden. 

In totaal werd 327 man ingeschakeld. Volgens de ministeries wordt door de deelnemende diensten gemiddeld 122 aanvragen gedaan voor de tijdelijke inhuur van ict-personeel. De gemiddelde doorlooptijd van een inhuurtraject is twaalf tot achttien maanden.

VWS gaat de komende tijd onder meer aan de slag met het vernieuwen van applicatieplatform FileNet door IBM Case Manager. Daarnaast speelt binnen verschillende onderdelen van de organisatie het vernieuwen en moderniseren van informatiesystemen waarbij deze mogelijk worden ondergebracht bij een shared service center binnen het rijk of worden uitbesteed.

VWS en SZW

Voor het Ministerie van VWS werken ongeveer vijfduizend ambtenaren. Naast het kerndepartement beschikt het Ministerie over inspecties, raden en commissies waaronder Inpectie Gezondheidszorg, Inspectie Jeugdzorg, de Gezondheidsraad en de Sportraad. Bij het Ministerie van SZW werken ruim tweeduizend mensen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-07T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.