Conclusion beheert en vernieuwt kritische ict Eneco

Warmtecentrale Ypenburg (foto: Eneco)

De Utrechtse ict-dienstverlener Conclusion gaat voor Eneco Groep een aantal bedrijfskritische systemen 24 uur per dag beheren. Deze ketens bestaan onder meer uit systemen die de warmtecentrales en windmolens van het energieconcern aansturen. Daarnaast is Conclusion na een Europese aanbesteding geselecteerd om het technisch beheer van het SAP-landschap over te nemen. De twee contracten hebben een looptijd van vier jaar met een optie tot verlenging van twee keer twee jaar.

Naast het 24/7-missiekritische beheer gaat Conclusion meehelpen met de doorontwikkeling en vernieuwing van een groot deel van de it-infrastructuur en het applicatielandschap. Daarbij wordt alles overgezet naar een cloud-omgeving, waarvoor Conclusion de ketenverantwoordelijkheid draagt. Het bedrijf moet hierbij samenwerken met Eneco Energy Trade, het energie-handelshuis van Eneco.

Eneco draagt het technisch beheer en de ketenregie van zijn SAP-landschap over aan Conclusion. Daarbij migreert Conclusion de SAP-omgeving naar de Microsoft Azure-cloud; vervolgens vindt er een overstap plaats naar S/4Hana, de 'in-memory' bedrijfssoftwaresuite van SAP. Daarbij wordt afscheid genomen van het databasesysteem Sybase. In 2019 moet deze migratie zijn afgerond. Er gaan geen ict-medewerkers over van Eneco naar Conclusion.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-15T10:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.